Geurkaars Spanish saffron

Waarom sojawas geurkaarsen?

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste kaarsenwas voor mijn basic collection, heb ik verschillende wassoorten gekocht en getest.

Toen ik vorig jaar begon met geurkaarsen maken, ben ik gestart met het verwerken van de meest voorkomende en gebruikte was: parrafine.
Parrafine is een chemisch product, dat wordt gemaakt van het afval van ruwe olie. Deze variant is makkelijk te bewerken en verkrijgbaar. Parrafine is relatief betaalbaar, en wordt vaak verkocht bij de grote winkels, zoals onze drogisterijen. Omdat ik nieuw was in het hele proces en niet wist of dit een hobby zou blijven, was parrafine een goede was om mee te beginnen. 
Na een paar trial en erros met verschillende smeltpunten en gieten, merkte ik al snel dat de geur niet bleef hangen en de kaars sneller opgebrand was. Niet het gewenste resultaat, mijn zoektocht ging door.

Door verschillende websites te hebben gezien, waar veel verschillende informatie op stond, kwam ik terecht bij de sojawas. Weliswaar een iets prijziger wassoort, maar met een laag smeltpunt was deze goed te bewerken en gieten.

Tot mijn enthousiasme merkte ik in mijn kaarsen dat deze de resultaten had, die ik juist wil creëren: milieuvriendelijker, verlengt de brandduur, heeft een lager roetgehalte (gezonder), verspreidt de geur beter en is ook nog eens betaalbaar!
Mijn sojawas komt van Nature Wax en is gemaakt van soja bonen. De was is op natuurlijk wijze geproduceerd, zonder chemische stoffen. Daarnaast is deze duurzamer, 100% vegan en biologisch afbreekbaar.  

Wil jij weten welke geurkaarsen wij hebben gemaakt, kijk in ons assortiment.

 

 

 

 

 

Terug naar blog